E-mail & marketing automation software implementatie

Ook al koos je de beste software, als ze niet goed wordt opgezet sta je nergens.

Email & marketing automation software

Een goede implementatie van je software is even belangrijk als je toolkeuze. Vele marketing automation projecten mislukken omdat het niet goed is opgezet. Een goed stappenplan met duidelijke doelstellingen en planning is hier essentieel. Het is ook belangrijk dat er in jou bedrijf een centraal aanspreekpunt is die mee zijn schouders onder het project wil zetten en daar de nodige tijd voor krijgt.

Van strategie naar plan

De strategie en ambitie van je bedrijf staan centraal. Indien dat nog niet is gebeurd in de toolkeuze fase brengen we gezamenlijk de situatie in kaart voor de korte en langere termijn. Ematters bereidt de gespreksonderwerpen voor: 360° profile, connectiviteit, e-mailmarketing, geautomatiseerde campagnes, omni-channel journeys, personalisatie, content management, reporting, enz.

Datastromen in kaart brengen

Er volgt ook een grondige analyse van de data. Waar zit ze momenteel, welke datastromen moeten er worden opgezet.  Welke connectie moeten er worden gebouwd? API? SOAP of REST? Hoe moet het datamode er uit zien? Dit wordt allemaal in kaart gebracht in samenspraak met de IT-afdeling.
We zorgen er ook voor dit conform de security richtlijnen van IT te doen.

Planning

Zodra we weten hoe de huidige en gewenste situatie eruit ziet en wat de ambities zijn, kunnen we de een realistisch planning maken. Alhoewel in werkuren dit vaak op een tweetal weken kan lukt dit zelden in praktijk. Jullie moeten ook voldoende tijd krijgen om na te denken en voor te bereiden.
Ook binnen de IT afdeling moet soms wat tijd worden ingepland.

Bij elke tussenstap, volgt er een evaluatiemoment en worden eventuele bijsturingen gedaan.
Ook na de implementatie kunnen we jullie nog bijstaan om het resultaat nog te verbeteren. We laten jullie niet in de steek! Onze motivatie is het succes van onze klanten.

Ja, ik wil graag meer informatie over software implementatie

Translate »