Email en Web Tracking

Hoe weet je hoe individuele klanten reageren op je marketing?

Tracking

We kennen allen Google Analytics dat een heel goede tool is om groepen prospecten/klanten op te volgen. Ze geven je een goed inzicht in wat werkt en niet werkt en waar je klanten zitten in hun sales funnel. Maar is dat genoeg? Marketing Clouds geven je de mogelijkheid om individuen hun gedrag te monitoren en hun een naadloze hyper gepersonaliseerde ervaring te geven.

Web tracking hoe werkt dat?

Uw marketingautomatiseringstool genereert een script dat op alle pagina’s moet worden geplaatst die u wilt bijhouden. Wanneer Google tag manager is geïnstalleerd is dat snel gedaan. Wanneer een bezoeker naar een pagina komt, wordt een “cookie” geplaatst. Dit “cookie” maakt het mogelijk om de bezoeker te herkennen wanneer hij terugkomt.

Wat leert Web tracking je?

Sommige marketingautomatiseringstools maken het mogelijk om het gedrag van leads die in de database worden geïdentificeerd, te volgen, andere maken het ook mogelijk om niet-geïdentificeerde leads bij te houden.  Sommige houden bij of iemand een pagina bezocht en klikte op een link, andere om het apparaat, plaats en aandachtsspanne van een gedeelte van de pagina te identificeren door het toezicht op het verkeer tussen de server en de webbrowser te monitoren.
Dit geeft je een inzicht in de interesses en voorkeuren van elke klant afzonderlijk. Zo vroegen jobwebsites je vroeger regelmatig of je van werk ging veranderen, nu leiden ze dat af uit je gedrag.

Social media tracking

Crawlers zoeken op sociale media om bij te houden wat consumenten zeggen over je merk. Ze ordenen die ook in categorieën zoals plaats, tijd, kanaal, enz. AI laat ook toe om de toon van berichten te analyseren: kwaad, ironisch, blij, ….
Je kan die informatie gebruiken om je communicatie op social media aan te sturen. Maar ook om individuele berichte te sturen. Bv iemand klaagt over je service, je zou de klantendienst kunnen laten bellen of een sms sturen met de vraag naar de klantendienst te bellen voor een oplossing.

E-mailtracking

De tool houdt het openen van een e-mail bij: er wordt een pixel in elke e-mail ingevoegd. Wanneer een consument de e-mail opent, wordt de pixel (afbeelding) gedownload en wordt de consument geïdentificeerd evenals zijn apparaat.

Linktracking: Elke keer dat er op een link in een e-mail wordt geklikt, wordt deze bijgehouden, evenals de consument en zijn apparaat wanneer een trackingcode is opgenomen in de link.

Wat doe je met die verzamelde informatie?

De hier vergaarde informatie kan worden gebruikt in scoringsmodellen maar ze zijn ook de directe brandstof van marketing automation.

Wil je meer weten over wat tracking voor jou kan betekenen? Ematters heeft experts die je daar in kunnen bijstaan met advies maar ook met uitvoering.

Translate »