Data uitwisseling API

Hoe breng je al je data samen?

Data

Data uitwisseling is belangrijk om al je data op een plaats bij elkaar te krijgen. Binnen een marketing cloud is dat al geregeld maar je moet ook vaak koppelen met een backoffice of een CRM systeem. Ga je zelf een marketing stack bouwen dan moeten al deze programma’s aan elkaar worden gekoppeld. Bij een dataplatform gaat het vaak snel omdat zij standaard heel wat koppelingen voorzien.

Hoe gaan wij te werk?

Eerst maken we een analyse van welke data moet worden uitgewisseld en hoe snel dat moet gebeuren. Wil je bv. een kassaticket per mail sturen dan moet je je data van je kassa onmiddellijk doorsturen, wil je deze gegevens bijhouden als basis voor marketing dan kan een dagelijks batch uitwisseling volstaan. Op basis van deze analyse bouwen we de nodige koppelingen.

API data uitwisseling

API’s (Application Programming Interfaces) worden gebruikt om data tussen verschillende programma’s uit te wisselen. Vaak hebben dataplatformen en marketing automation programma’s standaard connectoren voor programma’s waar ze veel mee worden gekoppeld zoals de voornaamste CRM oplossingen. Standaard velden zoals naam, adres, enz. zijn al gekoppeld. Hier moet je dan alleen nog die velden matchen die eigen zijn aan jou bedrijf.

REST of SOAP?

REST is nieuwer, sneller en eenvoudiger op te zetten maar niet alle programma’s ondersteunen al REST. SOAP blijft dus nog steeds noodzakelijk maar soms heb je nog een bestaande koppeling die maar wat extra aanpassingen vraagt. Beiden hebben een wat ander gebruik, dus soms kan het nuttig zijn om beiden te combineren.

Batch uitwisseling via SFTP

Indien je de data niet onmiddellijk moet hebben, het over grote hoeveelheden data gaat of omdat je moet koppelen met programma’s die geen REST of SOAP ondersteunen is Batch transfert een goede methode. Hier wordt data geëxporteerd door programma A en op een beveiligde server gezet. Vervolgens gaat programma B het daar oppikken en importeert het de data.

Wil jij ook al je data samenbrengen om zo naadloze ervaringen voor je klanten te bouwen?
Contacteer ons

Translate »